۱۴ اسفندماه ۱۴۰۲ بود که محسن برزو زاده معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات در نامه‌ای فوری به وزیر اقتصاد، درخواست کرد که فاصله زمانی تجدید ارزیابی دارایی‌ها و تهاتر مازاد تجدید ارزیابی با زیان انباشته کوتاه شود. حالا آخرین وضعیت درباره افزایش سرمایه این دو شرکت از محل تجدید ارزیابی‌ها چیست؟

به گزارش نبض بورس، ۱۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ بود که محسن برزو زاده معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات در نامه‌ای فوری به وزیر اقتصاد، اعلام کرد: تصمیم‌های اقتصادی بر طیف وسیعی از مردم که به عنوان سهامدار در بازار سرمایه مشغول به فعالیت هستند و یا تحت عنوان سهام عدالت، مالکیت سهام شرکت‌های واگذار شده را دارند، اثرگذار خواهد بود. جریان قیمت گذاری در صنعت خودرو به دلیل تلاطم ارزی منجر به افزایش زیان انباشته در این صنعت شده که ادامه فعالیت برای دو شرکت بزرگ این صنعت را با مشکلات اساسی روبرو کرده است.

درخواست می‌شود دستور دهید در راستای تحقق شعار سال و به منظور حمایت از صنعت خودرو، بهبود ساختار مالی، امکان جذب منابع مالی از بازار سرمایه و رعایت حقوق عامه، موضوع کاهش فاصله زمانی تجدید ارزیابی دارایی‌ها و تهاتر مازاد تجدید ارزیابی با زیان انباشته با عنایت ویژه و نگاه حمایتی به بازار سرمایه مورد بررسی قرار گرفته و دیوان محاسبات نیز از این اقدامات موثر مطلع کنید.

آخرین خبر از افزایش سرمایه خودرو و خساپا

وحید روشن قلب در خصوص آخرین وضعیت افزایش سرمایه شرکت‌های ایران خودرو و سایپا به سنا، گفت: طبق مفاد ماده ۱۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی و حمایت از کالای ایرانی، انجام افزایش سرمایه شرکت‌ها از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها هر ۵ سال یک بار امکان‌پذیر است.

وی افزود: در صورت اصلاح قوانین یا تایید درخواست دو خودروساز مبنی بر انجام این افزایش سرمایه در فواصل کمتر از ۵ سال در شورای عالی هماهنگی اقتصادی و ارسال درخواست طبق ضوابط مقرر سازمان بورس، امکان بررسی درخواست این شرکت‌ها فراهم می‌شود و سازمان محدودیتی در این زمینه ندارد.

روشن قلب ادامه داد: این دو شرکت اطلاعاتی مبنی بر انجام کارشناسی دارایی‌ها برای افزایش سرمایه به سازمان ارسال نکردند و طبق دستورالعمل افشای اطلاعات، موظف به افشای فوری هرگونه اطلاعات با اهمیت در این خصوص هستند.

سیداحسان خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری امروز مورخه ۸ خرداد ۱۴۰۳ گفت: با موافقت وزارت صمت قرار بر این شد که مصوبه لازم برای تجدید ارزیابی خودروسازان در شورای عالی هماهنگی اقتصادی یا از طریق یک مصوبه قانونی اجرایی شود تا وضعیت خروج دو خوردوساز اصلی کشور در بازار سرمایه از حالت شک و تردید دربیاید.

طبق شنیده‌ها چهارشنبه ۹ خرداد ۱۴۰۳ جلسه شورای هماهنگی سران قوا برای تصمیم گیری در خصوص ۳ ساله شدن تجدید ارزیابی دارایی برگزار می‌شود.

منبع خبر را اینجا ببینید