به گزارش نبض بورس، پس از حدود ۳ سال که از عمر قرعه کشی خودرو (خودروسازان ایرانی برای فروش خودرو با قیمت کارخانه، پس از ثبت نام از متقاضیان هر بار از بین میانگین ۵ میلیون نفر ثبت نام کننده به ۱۰ تا ۲۰ هزار نفر خودرو میفروختند) میگذشت، از پاییز سال ۱۴۰۱ استفاده از سازوکار بورس برای عرضه خودرو به کار گرفته شد منتهی با توجه به مخالفت شورای رقابت و البته عدم تمایل وزارت صمت به استفاده از ظرفیت بورس و همچنین حذف بند عرضه خودرو در بورس در مجلس، روش جدیدی تحت عنوان «نوبت دهی» ابداع شد.
شیوه نوبت دهی نیز با بلوکه کردن ۱۰۰ میلیون تومان برای خودروهای داخلی و ۵۰۰ میلیون تومان برای خودروهای وارداتی کار خود را آغاز کرد که برای خودروهای وارداتی یک بار در اسفند ۱۴۰۱ سامانه یکپارچه باز شد و برای خودروهای داخلی و مونتاژی نیز یک بار بهمن ۱۴۰۱ و یک بار اردیبهشت ۱۴۰۲ سامانه بازگشایی شد که در هر دور عرضه خودرو به صورت یکپارچه و انبوه صورت گرفت که در نهایت حدود ۲ میلیون نفر برای خرید خودروهای داخلی اقدام کردند.
وضعیت نوبت دهی نیز به این صورت بود که بازه زمانی تحویل خودرو از پاییز ۱۴۰۲ تا زمستان ۱۴۰۳ اعلام شد؛ یعنی با توجه به عدم همخوانی میزان تولید با تقاضای خرید خودرو، نوبت تحویل خودروی برخی از متقاضیان به سال آینده موکول شد.
با این حال بسیاری از متقاضیان که از زمان تحویل خودروهای ثبت نامی شأن میگذرد هنوز حتی پیامکی مبنی بر واریز وجه نیز دریافت نکردهاند؛ به عنوان نمونه دو خودروی ساینا دوگانه سوز و پژو پارس از جمله خودروهایی هستند که طی چند وقت اخیر، متقاضیان را در بلاتکلیفی نگه داشتهاند.
یکی از متقاضیان خرید ساینا دوگانه سوز به مهر میگوید: ما تعدادی از حواله داران ساینا اس دوگانه سوز موعد آذر هستیم و شرکت سایپا نه دعوتنامه ای میفرستد و نه جواب درستی میدهد. از یک طرف هم به نظر میرسد که به دنبال اخذ مجوز افزایش قیمت است. در صورتی که نصف پول خودرو را نیز ۷ ماه پیش گرفته است.
به گفته این فرد، شرکت سایپا برای تحویل هر چه دیرتر ساینا دوگانه سوز، چند باری هم پیامک تبدیل دوگانه سوز به بنزینی برای مشتریان ارسال کرده است. |خبرگزاری مهر
دیدگاه خود را بنویسید