به گفته یزدانی، اکنون بازار مشتقه امیدی به رشد شارپ در هیچ بازاری نظیر بورس، دلار، سکه و… ندارد.

دانلود ویدئو

فردای اقتصاد: مدیر ابزارهای مشتقه کارگزاری پیشرو معتقد است، بازار مشتقه می‌تواند شاخص‌های قوی‌تری را نسبت به بازار سهام داشته باشد.

سلمان یزدانی در برنامه امروز بورسان عنوان کرد: موضوع بهره معروف‌ترین شاخصی است که در بازار مشتقه وجود دارد.

وی ادامه داد: در بازار مشتقه، بازار سهام به اضافه زمان و بهره مورد تحلیل قرار می‌گیرند.

ساده‌ترین اندیکاتور در بازار مشتقه در واقع همان بهره‌ای است که روی سهام هم وجود دارد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بررسی آتی طلا نشان می‌دهد، این مهم با بهره‌هایی پایینی مورد معامله قرار می‌گیرد. به عبارتی انتظار تورمی روی آتی صندوق‌ طلای مرداد ۱۴۰۳ وجود ندارد. در حالی که ۵ ماه گذشته با اعداد نجومی معاملات در این بخش صورت می‌گرفت.

یزدانی بیان کرد: در حوزه سهام، کاورد کال ماهانه ۳ درصد به سختی در بازار پیدا می‌شود در حالی که در ۴ ماه گذشته ۵ درصد به راحتی وجود داشت.

حداقل در حال حاضر انتظار رشد عجیبی در بازار سهام وجود ندارد. زیرا اگر چنین مهمی وجود داشت طبعا آپشن‌ها مورد خریداری قرار می‌گرفتند.

وی افزود: از روی فشار فروشی که در بازار آپشن وجود دارد می‌توان انتظار ریزش در بازار سهام را مشاهده کرد.

مدیر ابزارهای مشتقه کارگزاری پیشرو تصریح کرد: در بازار مشتقه به دلیل این که در فروشندگان اهرم سنگین وجود دارد، اگر سرمایه‌گذاری از اطلاعات نهانی برخوردار باشد، در ابتدا ترجیح می‌دهد اطلاعات را در اهرم بالا پیاده‌سازی کند.

بنابراین با رصد بازار مشتقه می‌توان مشاهده کرد که در کوتاه مدت در بازار سهام چه اتفاقی خواهد افتاد. این مهم به این معنی نیست که بازار مشتقه به بازار سهام خط می‌دهد.

یزدانی تصریح کرد: در واقع بازار مشتقه حاوی اطلاعاتی است که افراد مطلع از آن آگاه هستند.

بازار مشتقه می‌تواند نگاهی به آینده داشته باشد.

اکنون بازار مشتقه امیدی به رشد شارپ در هیچ بازاری نظیر بورس، دلار، سکه و… ندارد.

در برنامه امروز بورسان، محسن بهزادی کارشناس اقتصادی به تشریح مسیر متغییرهای اقتصادی در نیمه ۱۴۰۲ پرداخت. در ادامه هم سلمان یزدانی مدیر ابزارهای مشتقه کارگزاری پیشرو وضعیت معاملات بازار مشتقه را بررسی کرد.